SvenskaSuomi
  •   30 dagars öppet köp
  •   Faktura Kort Swish
  •   Fri frakt över 999kr (ord. 59kr)

Taklampor

Taklampor från populära varumärken i en mängd olika utföranden. Välj bland många olika färger, former och olika material. Med rätt taklampa så får man både det rätta ljuset och en fin inredningsdetalj. Även om dessa är benämnda som taklampor fungerar flera av dem alldeles utmärkt att även användas på väggen. Det finns många modeller i olika utföranden att välja på beroende på vilken typ man är ute efter. De finns både med inbyggd LED-ljuskälla och med en sockel där man kan använda den ljuskällan man tycker att passar syftet bäst. De armaturer som har en inbyggd ljuskälla har ett varmvitt sken då det är det mest populära valet för taklamporna. Vilken effekt på lampan man skall välja är helt beroende på syftet med belysningen, är det dekorationsbelysning så är en svagare lampa med ett varmt sken. De med extra varmvitt sken ger en riktigt fin mysbelysning men inte lika mycket ljus. Fråga oss om ni är osäkra på vilken ljuskälla ni skall välja, vi hjälper er när ni skall köpa taklampa.

Taklampor vardagsrum

Att ha en taklampa som vardagsrumslampa är ett väldigt vanligt sätt att lösa belysningen i vardagsrummet. Dessutom kan man med rätt lampa få en riktigt fin inredningsdetalj som lyfter vardagsrummet både känslan och rent visuellt. Beroende på takhöjd kan man ha en stor taklampa eller kombinera flera taklampor i vardagsrummet. Något som kan vara bra att tänka på är placeringen dels för att få en bra belysning men som inte är i vägen både när man rör sig där samt stör sikten när man umgås med vännerna. Taklamorna i vardagsrummet bör också vara dimbara så man kan få det riktigt mysiga belysningen på kvällen likväl som en bra städbelysning. Här kan man med fördel välja en ljuskälla med ett varmt ljus eller den kanske bästa kombinationen - en med dim-to-warm funktion. Detta är en lampa som ändrar till en varmare färgtemperatur på ljuset när man dimrar ned den. På så vis kan man få bra vardagsrumslampa när man behöver det, och en riktig mysbelysning när man dimrar ned ljuset. En populär taklampa i vardagsrummet är fjäderlampan som finns i olika storlekar och färger.

Många taklampor behöver kompletteras med ett lampupphäng då de säljs separat. Det är även möjligt att använda ett befintligt i de fall rätt typ redan finns. För att veta om du redan har rätt typ av lampupphäng så är tipset att se om det är en gängad krans som håller lampskärmen på plats. Om det är det så funkar det oftast bra att återanvända denna för de flesta av de taklampor där detta inte följer med. Det är oftast E27 sockeln som används på en taklampa, vilket är den lite större sockeln av de två vanligaste modellerna. Väljer man en dimbar ljuskälla till så är det inga problem att använda en dimmer för att reglera ljusstyrkan heller. Man bör dock se till att rätt dimmer används då vissa LED lampor kan behöva en speciell dimmer. Detta hjälper vi dig gärna med om du har frågor kring dessa val. Vi kan lampor och belysning.

 

Läs mer
Stäng
Nollställ filtret

100 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Dimbar

Skymningssensor

Rörelsevakt

Färgtemperatur Kelvin

Effekt Watt

Ljusflöde Lumen

Storlek Ø

Färg

Riktbar

IP klass

Ljuskälla

Spänning

Varumärke

Sockel

Stäng

Taklampa sovrum

Det mest populära sättet att lösa belysningen i ett sovrum är en fin mysig taklampa i ett mjukt material. Att sätta en taklampa i sovrummet är oftast ett ganska enkelt ingrepp. I många fall kan man bara byta skärmen om man vill förändra sin befintliga sovrumslampa. Ofta vill man ha en mjuk och behaglig sovrumsbelysning och då är de populära fjäderlamporna ett perfekt val av sovrumslampa. Med fördel kan den vara dimbar så att man både kan njuta av en mysig belysning när man skall lägga sig samt dra nytta av ett starkare ljus när man skall städa.

Vi har många taklampor från populära varumärken i vårt sortiment. Vi har modeller för de flesta rum och syften. Sortimentet uppdateras hela tiden och nya varumärken tillkommer. Taklamporna i denna kategori är uppdelade i flera kategorier med olika armaturer beroende på vilken typ man söker. Utgå från ert behov och om ni vill ha en lampa med riktat ljus eller med en större spridning. Alla modeller funkar fint i de flesta av hemmets rum, men är i helt olika stil och form som gör att man kan skapa spännande komplement till sin inredningsdesign.

Taklampa barnrum

Vi får ofta frågor om vilka taklampor man skall välja till olika rum. Vi har väldigt många fina taklampor till barnrum. Favoriten hos de lite äldre barnen och den kanske mest populära är den fjäderbeklädda taklampan från Umage som finns i flera olika färger och ett antal storlekar. Dessa är fantastiska att kombinera i flera storlekar.  Dessa kan man alltså både hänga upp och ställa på ett bord, det senare med hjälp av något av stativen som finns att köpa till. Sedan finns det många andra varianter och modeller beroende på vad man gillar och vad som passar in, det är en del aspekter att ta hänsyn till med taklampan i barnrummet. Exempelvis vad syftet är, om det är mest för dekoration och mysbelysning eller om huvudsaken är belysningen. Ibland är det så att man har någon annan form av huvudbelysning och taklampan i vardagsrummet mer är ett komplement och en inredningsdetalj. Sedan har man takhöjden att ta hänsyn till och placeringen, hur stor kan lampan vara för att inte bli för stor.
Många undrar också vad vi rekommenderar för taklampa till barnrummet, vilket vi också gärna hjälper till med. När det gäller taklampa till barnrum så beror det oftast mest på vilken ålder det är på barnet och vad man gillar. Åtminstone när det gäller utseendet på lampan. Sedan är frågeställningarna lite liknande som ovan, är det denna lampan som skall vara huvudbelysningen eller är taklampan i barnrummet mest dekoration och något som skall vara fint i rummet. Vi har en del lampor som är lite mer riktade mot barn, men ofta gillar barnen de fina lamporna som även funkar fint i andra rum.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller önskemål utanför sortimentet som finns ovan.

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi