SvenskaSuomi
  •   30 dagars öppet köp
  •   Faktura Kort Swish
  •   Fri frakt över 999kr (ord. 59kr)

Bordslampor

Bordslampor är ett trevligt inslag i inredningen. Det är ett väldigt bra komplement till övrig belysning och dessutom en fin inredningsdetalj. Använder man LED ljuskällor i bordslamporna så kan man ha den tänd hela tiden utan att elräkningen drar iväg. Det är trevligt att komma hem på kvällen och ha en grundbelysning i hemmet. Sedan kan bordslampan vara bra som läslampa, förutom att den lyser upp rummet och är fin som dekoration. Vill man ha en bordslampa avsedd för belysning till arbetsplatsen så har vi även många skrivbordslampor som fungerar lika bra i barnrummet som på kontoret.

De flesta bordslampor levereras utan ljuskälla och då framgår det under varje modell vilken ljuskälla man kan välja till. Utgångspunkten när det gäller lampan är att utgå från vad man skall ha den till, vill man främst ha bordslampan som dekorationsbelysning så kan man med fördel välja en ljuskälla med en varm färgtemperatur, mellan 1800-2600K med låg effekt. Skall den användas som läslampa är rekommendationen att använda en något starkare ljuskälla med ett inte fullt så varmt ljus, mellan ca 2700-3000K.

Vill man ha möjlighet att dimra lampan, det är inget problem. Det finns sladdimmer som man kan komplettera med om man vill ha möjlighet att dimra lampan på ett enkelt sätt. Både de som sätts direkt i uttaget och sådana som monteras på lampsladden. Då behöver man välja en dimbar ljuskälla för att ha möjlighet att dimra den.

Läs mer
Stäng
Nollställ filtret

42 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Strömförsörjning

Färg

Ljuskälla

Varumärke

Sockel

LED / Halogen

Stäng

Bordslampor i vacker design

Bordslampor är ett mycket trevligt sätt att få dels lite extra belysning i rummet men också som dekoration. Beroende på vad man tänkt få ut av bordslampan så är det lite olika modeller som är lämpliga. Är det för att ha en läslampa vid fåtöljen så behöver man en lampa som ger bra med ljus så man kan njuta av boken under längre perioder utan att bli trött. Är det en skrivbordslampa så finns det en stor variation på dessa som ger bra arbetsbelysning. En bordslampa som man har mer för dekoration och för att få en härlig belysning är alltid trevlig att komplettera inredningen med. Vi har många modeller i olika design som förhoppningsvis kan falla dig i smaken. Det är flera varianter som man med hjälp av ett bordsstativ och en lampskärm får en bordslampa. Dessa kan kombineras i en mängd olika varianter.

Ett tips är att komplettera med en dimmer för vägguttag eller en sladdimmer om man vill reglera ljusnivån på lampan. Då bör man se till att man har en dimbar ljuskälla för att det skall fungera på ett bra sätt. Dessa tillbehör finner du i en separat kategori och de fungerar med de flesta bordslampor så länge ljuskällan är dimbar. Vi rekommenderar att man använder LED ljuskällor i alla lampor, inte bara bordslamporna, då de är energisnåla och har lång livstid vilket är bra för såväl miljön men även en investering för plånboken.

Bordslampor har oftast antingen den stora sockeln E27 eller den mindre E14-sockeln på lamporna. Detta framgår under varje lampa för att det skall vara smidigt att välja rätt modell. Vidare bland bordslampor så kan man lägga till lampfötterna som är väldigt trevliga tillsammans med rätt lampa. Dessa används utan lampskärm och därmed används oftast lampor som är svagare och med en varmare färgtemperatur på ljuset. Detta för att få ett trevligare ljus som inte bländar när man inte har en skärm som dämpar ljuset. Det finns väldigt många fina lampor att komplettera dessa lampfötter med för att uppnå just detta trevliga dekorationsljus. Även här kan man komplettera med någon av de ovannämnda dimrarna om man vill. Oavsett vilken typ av bordslampa du är ute efter så bör vi ha modeller att välja från i olika prisklasser och design.

Vi har många fina bordslampor i vårt sortiment från flera av de mest populära varumärken. Design och kvalitet är viktigt för oss och därför finner ni de mest populära modellerna. Vi fyller kontinuerligt på sortimentet och lägger till nya leverantörer så det finns alltid en anledning att besöka oss igen. Finner ni inte den modell ni söker eller har övriga produktfrågor så är ni alltid välkomna att kontakta oss så hjälper vi er.

Bordslampa i mässing eller svart

När det gäller vilken färg och utseende på bordslampan så är det svårt att ge råd. Den kanske mest populära färgen på bordslampor kan vara mässing. Men det innebär ju inte att den passar i just din bokhylla eller sideboard. Kanske passar mycket bättre med en bordslampa i modern design. Kanske en bordslampa i svart eller krom. Hoppas du hittar din favorit som passar bra i ditt hem där du tänkt placera den. Med rätt belysning så blir hemmet mycket mer trivsamt och mysigt, framförallt under de mörkare månaderna på året. Saknar du någon produkt eller modell som du var på jakt efter så är du alltid välkommen att kontakta oss. Detsamma gäller vi frågor och tips om våra bordslampor, vi hjälper dig gärna och är inte mer än ett mejl eller telefonsamtal bort.

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi