SvenskaSuomi
  •   30 dagars öppet köp
  •   Faktura Kort Swish
  •   Fri frakt över 999kr (ord. 59kr)

LED lister

LED list i olika utföranden det finns både de fasta i aluminiumprofil eller LED stripes som är böjliga. Välj mellan olika starka och LED lister med färgtemperaturer. LED lister är perfekt för belysning under överskåpen i köket eller belysning av trappstegen. Till överskåpen i köket och liknande så är någon av de fasta listerna att föredra, medan om man är ute efter belysning bakom TV:n eller vid trappstegen och liknande så är den böjliga LED listen eller LED stripen att föredra. Detta endast beroende på vilken som är enklast att montera, man kan helt klart även göra precis tvärtom om man har förberett installationen så att det är enklast. Dock är de fasta listerna oftast ljusstarkare och därmed bra för belysning till arbetsytor. Hursomhelst så finns det massvis med användningsområden för dessa! 
LED listerna är dimbara. Men för att kunna dimma dem så behöver man använda dem tillsammans med dimbar transformator. Behöver du inte dimma dem så kan du även välja en icke dimbar transformator. I paketen som finns, som är kompletta med trafo, så är det oftast en ej dimbar transformator som medföljer. Används listen i en bil eller motsvarande behövs ingen transformator då listerna drivs med 12V och kan anslutas som vilken lampa som helst i bilen, husvagnen eller båten.
När det gäller de fasta LED listerna kan flera länkas samman med varandra, i olika kombinationer för att få olika längder. Detta med hjälp kontakterna som sitter i ändorna. Vill man montera dem i vinkel, för att ta sig runt hörnet i ett hörnskåp tillexempel, så får man välja till en skarvkabel som man enkelt kopplar samman listerna med. Enkel montering med clips-fästen som ingår. Dessa fästs med skruv eller dubbelhäftande tejp och sedan klickar man fast listen i dem. (skruv el. tejp medföljer ej)

Läs mer
Stäng
Nollställ filtret

118 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Dimbar

Färgtemperatur Kelvin

IP klass

Spänning

Varumärke

Serie

LED / Halogen

Stäng

LED-list för dekoration och belysning

En LED list har många användningsområden, en fast led list är ett bra sätt att använda som arbetsbelysning i köket om man inte vill ha spotbelysning. En led list kan även användas både som belysning i trappen både utom- och inomhus eller som belysning i hyllor, skåp och annat där belysningen behöver vara tunn och smidig. Många tänkbara användningsområden, LED listen kan är bra både där man är ute efter dekorationsbelysning och arbetsbelysning. Det finns många olika typer av lister som lämpar sig väl för respektive uppgift. Vill man tillexempel ha väldigt långa längder så kan man använda 230V LED listerna som både finns som dimbara och ej dimbara. Dessa köper man anslutning till och sedan väljer hur många meter man behöver så levereras de med stickkontakt. Dessa kan endast kapas vid jämna metrar så det bör man tänka på vid beställning, att de ej går att klippa eller anpassa längden annat än närmsta meter. Men dessa LED lister håller en otroligt hög kvalitet och är lämpade att användas såväl inom- som utaomhus. 12V LED listerna bör ej vara längre än 6-7meter då börjar de tappa i ljusstyrka mot slutet pga spänningsfall. De levereras i rullar om max 5m. Dessa är kapbara med några centimeters mellanrum, lite olika beroende på vilken LED list man väljer. Har ni frågor kring valet eller övriga produktfrågor är ni alltid välkomna att höra av er.

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi