SvenskaSuomi
  •   30 dagars öppet köp
  •   Faktura Kort Swish
  •   Fri frakt över 999kr (ord. 59kr)

LightsOn

LightsOn produkter för trädgård och uteplatsen. Mycket smidiga plug & play-system för trädgården. Dessa går att bygga ut och kombinera på ett nästan oändligt antal sätt. Tack vare att systemet är 12V så får man installera det själv. Längden på slingan är trots 12V inte så begränsande då detta är 12Vac istället för dc som de flesta andra system är. LightsOn kan byggas ut i slinglängder upp till ca 80 meter utan problem, vilket gör att man i nästan alla fall endast behöver tänka på att ha en transformator som är stark nog för all belysning. I övrigt kan man enkelt koppla vidare från exempelvis altanspottarna till spotlights som belyser ett träd eller buske till en pollare. Allt i samma system.

Plug and play - att på ett (på riktigt) lätt sätt koppla ihop produkter och se dem fungera när du slår på strömmen. 

LightsOn har ett plug and play-system av belysning som håller riktigt hög kvalitet och en användarvänlighet som tilltalar såväl proffs som hemmafixaren.

Fördelen med att hitta ett bra system är att du inte behöver välja olika kablar och tillbehör till olika delar av trädgården. Oavsett om man vill börja med att belysa ett litet träd eller belysa hela sin trädgård så börjar men med ett litet paket med transformator, kablar och lampor och sen bygger på med det man vill ha.
LightsOns lågvoltsystem baseras på 12vac vilket har några specifika fördelar. En är att du får göra installationen själv, en annan är att man kan använda långa kabellängder på upp till 80 meter. Det gör att systemet är riktigt utbyggbart. LightsOn systemet innehåller dessutom en bred produktflora samt ordentliga tillbehör såsom kablar och rejält tilltagna transformatorer.

Många tillverkare av utomhusbelysning som du hittar billigt i bygghandeln eller liknande har ofta en livslängd på en eller två säsonger pga bristande kvalitet, sen behöver man göra jobbet på nytt, hitta produkter dra kablar och inte minst betala för hela kalaset igen. LightsOn har lång livslängd pga kvalitet i material och ordentligt tilltaget kablage och fuktsäkra kontakter. Istället för att byta hela systemet efter några år kan du bygga på det med belysning till nästa del av trädgården.

Du läser förmodligen detta för att du har en tanke på vad du vill belysa, det är då mycket lätt att hitta ett startpaket eller komplett kit med lampor som passar för ditt syfte. Det kan dock vara en ide att tänka ett steg till, kanske finns det en buske eller träd en bit bort som skulle bli finare med lite belysning. Du behöver inte göra projektet större än vad som behövs just nu, bara vara medveten om att det lätt går att bygga ut om man gör några enkla förberedelser. Det finns även bra tillbehör till detta system som gör det smidigt att lägga till belysning i efterhand i de fall man inte har planerat för det.

Läs mer om hur man kan gå till väga längst ned på denna sida. Tveka inta att kontakta oss vid frågor.

Läs mer
Stäng
Nollställ filtret

80 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Dimbar

Färgtemperatur Kelvin

Varumärke

Serie

Sockel

LED / Halogen

Stäng

LightsOn plug and play

Tack vare enhetliga kontakter och där hela systemet baseras på 12Vac så kan man koppla in produkterna själv på ett mycket enkelt sätt.

Så här börjar du,

1. Transformatorn. Välj en transformator som är klarar större kapacitet än det du behöver just nu. Det behöver inte kosta mycket mer med en kraftfullare transformator, det känns däremot onödigt att köpa en helt ny när du vill addera lampor till ditt system.

2. Kablage. Även om LightsOn klarar långa kabellängder på upp till 80 meter så kan det vara bra att tänka igenom hur de skall dras. Ett tips är att använda grenkontakter och dra flera slingor ut från transformatorn om man skall åt flera håll, annars kan det snabbt bli långa kabellängder. Det är respektive slingas längd från transformatorn som sätter begränsningen, inte den totala längden på allt kablage. Tex använder man en T-kontakt eller annan förgrening vid transformatorn och går därifrån åt olika håll kan man alltså ha 80m kabel på varje sida av T-kontakten. En så central placering som möjligt av transformatorn i trädgården är således en fördel för att täcka av största möjliga yta. Sedan kan man alltid använda två stycken transformatorer om det behövs och dela upp slingorna om det är enklare i just din trädgård.

3. Lamporna. Många armaturer har inbyggd ljuskälla, anpassad för det syfte de är tillverkade för. Exempelvis har altanbelysningen en varm lagom stark ljusbild som är avsedd för att skapa en mysig stämning på din altan. En spotlight på spjut har ofta en utbytbar ljuskälla, anpassad för att belysa ett objekt, såsom en buske eller ett träd. Vill man ha starkare eller svagare ljus går det att byta ut ljuskällan till en som man tycker passar bättre för det syftet. Denna flexibilitet gör att man alltid kan bli nöjd, oavsett om man väljer det som ingår eller vill göra en förändring. Det går även att i vilket skede som helst lägga till en lampa om det behövs tack vare att det finns en mängd olika förgreningar och förlängningskablar att komplettera med.

4. Installationen. Installationen gör du lätt själv, alla kopplingar skruvas lätt ihop och transformatorn sätter du i ett befintligt strömuttag. Du behöver bara välj själv hur noga du vill gömma kablaget, eftersom det är 12V så kan man dra kabeln genom buskar och rabatter utan att tänka på att de behöver grävas ned på visst djup eller annat. Vi hjälper dig gärna med tips och råd om du skulle stöta på några frågor på vägen. Ett sista tips är att börja med ett startpaket för att få en känsla för produkterna och enkelheten i installationsförfarandet, då kommer du snabbt få en känsla för hur smidigt systemet är och hur du kan gå vidare med resten av trädgården.

Lycka till och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi