SvenskaSuomi
  •   30 dagars öppet köp
  •   Faktura Kort Swish
  •   Fri frakt över 999kr (ord. 59kr)

Kökslampor

Kökslampor till matplatsen
Ett trevligt komplement till den övriga belysningen i köket är att hänga en lampa ovanför matbordet, en så kallad pendellampa. Det massor av alternativ och modeller att välja på och då kan lite tips kring detta vara på bra att ha med sig. Med kökslampan får ett ljus som är mer koncentrerat ovanför köksbordet samt en trevlig inredningsdetalj i köket. Matbordslampa i kombination med spotlights får man en fin och bra belysning. Med en kökslampa får men en trevlig matplats och dessutom en plats perfekt för läsning, läxor och annat pyssel. Vid en middagsbjudning är det perfekt med neddimmade spotlights och en svagt lysande vacker taklampa som inte bländar. Att kombinera matbordslampan med tillexempel spotlights är ett väldigt bra sätt att få en bra belysning. Att endast använda en pendlad lampa ovan matbordet är inte alltid optimalt då man ofta vill dimma ned ljuset i den för att den inte skall blända en när man sitter vid bordet. Då är det bra att ha möjligheten till andra ljuskällor som ger en bra belysning. Det finns många varianter på spotlights för att komplettera kökslampan med. Antingen väljer man infällda modeller som fälls in i taket, har man inte den möjligheten så är spotlights på skena ett väldigt bra alternativ. Skenorna ger en god flexibilitet då man kan flytta på armaturerna och rikta dem så man får ljuset precis där man vill.

Tips vid val av kökslampa
Vad bör man då tänka på när man köper en lampa till matbordet? Det är ett par saker som kan ha i åtanke vid valet av din nya kökslampa. Dels är det bra om den är öppen nedtill så att så mycket av ljuset som möjligt landar på bordet. Det finns väldigt många fina lampor och lampskärmar men många är bättre för dekorationsljus än att lysa upp. Detta för att de är utformade så att ljuset sprids mer eller mindre jämt åt alla håll och dämpas av själva skärmen. Dessa kan vara snygga och dekorativa i många av hemmets rum men inte särskilt funktionella som kökslampor framförallt inte om de ensamt skall ge belysningen på bordet. När det kommer till ljuskällan så bör man välja en med frostat glas för att den skall blända så lite som möjligt då man sitter vid bordet. De flesta av lamporna har en sockel med E27 fattning vilket är den vanliga stora sockeln. Dessa kompletteras gärna med en LED lampa av lämplig styrka som gärna är dimbar så man kan ställa ljusnivån efter behov. Det finns även kökslampor med inbygd LED ljuskälla, dessa kan ha helt andra former och kräver därför inte riktigt samma tankesätt kring utformningen. Dessa är ofta i en modern utformning. När det gäller design så finns det en uppsjö materialval och färger att välja bland. Botanisera gärna bland våra modeller nedan. Ytterligare tips om placering och vilken höjd man bör hänga sin kökslampa finns längst ned på sidan.

Läs mer
Stäng
Nollställ filtret

23 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Storlek Ø

Färg

Ljuskälla

Varumärke

Skensystem

Stäng

Hur placerar man en kökslampa bäst

Vilken höjd man skall hänga kökslampan ovanför matbordet beror på hur stor lampan är. Det man först och främst bör tänka på är att den inte hänger i vägen när man sitter ned, så att den inte skymmer den som sitter mittemot. En mindre lampa kan man hänga något lägre än de större modellerna. Men som regel hängs kökslampan ca 60-75cm från matbordet. En liten lampa kan man hänga något lägre än så men under ca 55cm från bordet bör man ej vara. Ett tips är att testa innan man färdigställer upphängningen så att man trivs med både hur det ser ut och att det känns bra när man sitter vid bordet. Vill man ha flera lampor placeras de så att man får ett jämt ljus på bordet och att man tycker det ser bra ut. Svårare än så behöver det inte vara.Tveka inte att höra av dig om du har frågor så hjälper vi dig.

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi