SvenskaSuomi
  •   30 dagars öppet köp
  •   Faktura Kort Swish
  •   Fri frakt över 999kr (ord. 59kr)

BELID

Belid - light from Sweden - tillverkas i Sverige sedan 1969.

Belid - Ljuset från Varberg
Från Sveriges västkust kommer den svenska tillverkaren Belid som idag lyckats bli en av nordens ledande leverantörer av belysning. Många hem har idag en Belid lampa som stolt pryder något av rummen. Tradition och stolthet driver detta företag som skapat ett sortiment av armaturer som är bland det mest uppskattade på marknaden. Armaturerna är ett resultat av hårt arbete och kunskap att tillverka i metall kombinerat med långlivad designmedvetenhet. Att de flesta produkterna utvecklas, designas och även tillverkas i Sverige ger en garant för kvalitet samt att de är anpassade för den nordiska marknaden. En extra trygghet för den som står inför valet av belysningen. 

Du känner säkert till Belid Picasso som är en populär serie takarmaturer, bordsarmaturer och golvarmaturer. Denna serie är en av designklassikerna som företaget tagit fram och det finns fler. Men man nöjer sig inte där, varje år uppdaterar Belid sortimentet med nyheter med modern design, ofta med en smakfull touch av retrokänskla såsom till exempel Picassolampan. Gemensamt för dessa, både nya och de produkter som funnits på marknaden ett tag är kvaliteten, den är utomordentligt hög.

Belid vill förmedla värdet i den svenska produktionen, idag när merparten av all produktion, oavsett typ av produkter, sker på andra sidan jorden växer medvetenheten av närproduktion och samvetet av att handla lokalt kan stillas. Det finns givetvis många värden i detta både miljömässigt  med kontrollen på materialval och korta transportsträckor osv. Sedan finns även den ekonomiska vinningen för Sverige med arbetstillfällen både hos Belid och underleverantörer mm på svensk mark.

Belids fabrik har över 100 anställda och arbetskulturen fokuserar på att jobba nära sina kollegor, styrkan är relationer och att dela med sig av erfarenheter och kompetenser. Det återspeglar sig i produktkvaliteten och den höga nivå som produktionen håller.

Erfarenhet
Belid beskriver denna på följande sätt ”Att prestera något under många år, som i dag är sällsynt men på alla sätt relevant i sin tid, ger en enorm stolthet. utgångspunkten för utveckling och produktion är för oss på Belid denna stolthet som arbetat sig långt in i själen” Detta säger ganska mycket om att företaget värdesätter det svenska och är ett företag som kommer vara framgångsrikt över tid. Ett företag vars produkter blir ett tryggt val för konsumenten och skapar även en nyfikenhet kring vilka de framtida designklassikerna blir.

Läs mer
Stäng
Nollställ filtret

28 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Dimbar

Storlek Ø

Färg

IP klass

Ljuskälla

Varumärke

Skensystem

Stäng

En Belid lampa

En Belid lampa skapar ett mervärde i rummet och en bättre upplevelse, både för dig i ditt hem och för dina besökare. Kombinera taklampan med en golvlampa eller bordslampa från Belid i samma serie så lyfter upplevelsen till ytterligare en nivå. Det finns flera kompletta serier där dessa typer av armaturer finns. Sedan kan man givetvis kombinera olika modeller eller endast använda en av lamporna med ett strålande resultat.

När du köpt en Belid lampa kommer du troligtvis att behålla den i många år, designen är tidlös och man hittar ofta lampor i hem där de suttit 20-30 år. Lika moderna som den en gång var när de köptes. Ett exempel är Belid Cato, som är en serie med rejäl retrokänsla, men har aldrig passat bättre i våra svenska hem än nu och då.

Många av våra kunder uppskattar även Belid Gloria, en serie med glasskärm som gör sig fantastiskt fin med den nya typens LED ljuskällor som ersätter de gamla klassiska filamentlamporna. Urvalet och fantasirikedomen har verkligen tagit fart sedan dessa kom.

I Belids hela sortiment finns även fin utebelysning, nyskapande versioner av vägglampor såsom Mira, Miko och Migi. Pryder du din fasad med dessa lampor blir det ett lyft för hela huset. Som ovan beskrivet är dessa produkter utvecklade i Sverige och för vårt klimat. Detta gör att man kan vara säker på att väder, vind och kyla inte kommer att vara ett problem. När det kommer till belysningen för utomhusbruk är detta en extra fördel, de har inte bara snygga produkter utan funktionella och även av väldigt hög kvalitet.

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi