SvenskaSuomi

  •   Fri frakt över 500kr (ord. 49kr)
  •   30 dagars öppet köp
  •   Kostnadsfri faktura via Klarna

Takplafonder

Takplafonder med inbyggda LED ljuskällor, dessa monteras i taket eller på väggen. Passar perfekt i de flesta rum i hemmet och på kontoret men även i trapphus och korridorer eller liknande. Takplafonderna finns i olika design och utföranden. Flera av modellerna är dimbara och de finns i olika storlekar och styrkor. Gemensamt för LED plafonderna är att de har inbygd ljuskälla och att är rätt så lågbyggande. Ljuset från dessa är behagligt och varmvitt. Eftersom de har en bred spridningsvinkel med frostad lins så ger de ett mycket trevligt ljus som inte bländar. Takplafonder är ett smidigt sätt att skapa en bra allmänbelysning i rum där man inte kan eller vill fälla in belysningen i taket. 
Det finns modeller som har rörelsevakt vilket är väldigt praktiskt i till exempel korridorer och trapphus. Dessa fungerar givetvis bra även i andra utrymmen där man vill ha en automatisk tändning när man kommer. I vissa utrymmen krävs det en högre IP-klassning pga att de kan utsättas för fukt och väta, i dessa fall bör man välja plafonder som är IP-44 klassade.

Läs mer
Nollställ filtret

45 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Dimbar

Placering

Rörelsevakt

IP klass

Ljuskälla

Varumärke

Färg

Storlek Ø

Stäng

Populära takplafonder på SPOTiLED

Takplafonder är väldigt populära i till exempel korridorer, tvättsugan och andra rum där man behöver en armatur med bred spridningsvinkel som ger ett bra allmänljus. Med dessa behöver man inte ha så många armaturer, ofta räcker det med en eller två beroende på rummets form och storlek. Tackvare att en pafond sprider ljuset brett ger de ett bra allmänljus med färre armaturer. Mest ljus får man ändå rakt under takplafonden vilket kan vara bra att beaktan vid placeringen. Har man ett avlångt rum är det bättre att välja två svagare plafonder för att få en jämnare belysning i rummet. I en tvättstuga vill man ofta ha ett bra arbetsljus och då bör man räkna med minst 350 lumen per kvadratmeter. För att göra en överslagsräkning på vilken takplafond man skall välja så multiplicerar man då helt enkelt rummets yta i kvadratmeter med 350. Är rummet 10 m2 behöver man, i detta exempel, en plafond på 3500 lumen, eller två som tillsammans ger denna ljusmängd. Vi hjälper er gärna med tips och råd kring valet av takplafonder om så önskas, tveka inte att kontakta oss om ni har frågor.

Titta gärna på våra övriga taklampor om ni inte finner det ni söker här.

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi