SvenskaSuomi

  •   30 dagars öppet köp
  •   Fri frakt över 999kr (ord. 49kr)
  •   Kostnadsfri faktura via Klarna

LED Djungeln - vi hjälper dig att hitta rätt! | SPOTiLED

 

LED djungeln är platsen som skall guida dig genom den i många fall snåriga djungel som LED belysningen kan vara. Vi skriver om såväl vardagliga småproblem som större projekt och installationer. LED djungeln kommer även vara den plats som vi fyller med svar på frågor från våra kunder. Vi hoppas att du kommer hitta inspiration och matnyttiga tips i våra artiklar och guider.

Pendlar och snygga belysningsdetaljer skapar en fantastisk miljö i ditt hem

Taklampa VITA EOS large grey - miljobild i blogginlägg 1 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa VITA Conia massing medium - miljobild i blogginlägg 4 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt pris

Taklampor finns i alla hem, och är ett måste under årets mörka period. Just ordet taklampa kanske inte låter så kul, men med enkla medel kan husets takbelysning bli allt annat än tråkig. Dessutom finns det en uppsjö av roliga och spännande lampor i olika material. Vare sig man gillar mjuka virvlande former, fjädrar och textil, eller om man gillar aluminium, betong, eller krom. Nedan följer våra bästa tips för att lyckas med en riktigt fin takbelysning. 

Belysning i bostadens olika rum
Lampan i taket, en central del av inredningen och oftast den primära belysningen i ett rum. Beroende på vilket av hemmets rum som behöver belysning, finns det taklampor i alla möjliga utföranden. Behöver man en effektiv och diskret lösning, tex på kontoret, i källaren, tvättstugan eller badrummet, så är takplafonder ett utmärkt alternativ. Med sitt diskreta utseende och låga bygghöjd, ger den ett brett och fylligt ljus utan att blända. En effektiv lösning som inte heller kostar en förmögenhet. 


Takplafond Sempre från Rendl - miljobild i blogginlägg 2 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa VITA Silvia medium vit - miljobild i blogginlägg 3 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt pris

Till sovrum, kök och vardagsrum är det roligt att experimentera lite och låta en snygg hängande lampa ge liv åt rummet. Att inreda med belysning har aldrig varit såhär kul, det finns så mycket fina takarmaturer att välja på som passar ens personliga stil. Och tillsammans med LED-tekniken så kan man skapa en tidlös och snygg belysning i hemmet som kommer hålla i många år framöver. Effektiv belysning är absolut något att sträva efter, samtidigt som man i många fall vill att taklampan ska vara en del av inredningen. En vacker hängande pendelarmatur i spännande design blir direkt en snygg inredningsdetalj. Varför inte matcha till exempel en stående lampa med en taklampa i samma design som binder ihop rummen med varandra.

Taklampa VITA Lora XL vit - miljobild i blogginlägg 6 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisVITA Eos i olika storlekar vita - miljobild i blogginlägg 7 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa Coco fran Rendl 34cm - miljobild i blogginlägg 5 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt pris

Sovrummet
Satsa på mjuka former och mjukt ljus. En hängande taklampa som släpper igenom ljuset åt alla håll blir jättefint och lyser upp hela rummet, istället för att bara kasta ljuset nedåt mot golvet. De flesta LED-ljuskällor är dimbara, så man enkelt både kan få ett bra städljus, och ett mysigare ljus när man önskar.

Förslag på fina lampor till sovrummet:

Taklampa VITA Acorn svart - miljobild i blogginlägg 9 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa VITA Aluvia anthracite - miljobild i blogginlägg 10 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt pris 

Vardagsrummet
Färg och spännande material! Varför inte vara lite vågad och välja en eller flera pendlade taklampor med lampskärmar i någon härlig färg. Mörka men starka färger som släpper igenom blir helt magiskt. Låt lampans färg vara den röda tråden i inredningen och matcha med exempelvis kuddar och andra detaljer i samma färg. Förslag på fina lampor till vardagsrummet:

Taklampa VITA Asteria anthracite 2st - miljobild i blogginlägg 13 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa Carissima 40 svart och guld från Rendl- miljobild i blogginlägg 16 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa inLED Orbiz 2st - miljobild i blogginlägg 14 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt pris
Köket
Nu kommer vi in på det riktade ljuset. Ett mera koncentrerat och riktat ljus nedåt mot köksbordet möjliggör läxläsning och annat pyssel. Här passar en pendelarmatur med lampskärm utmärkt. Välj en dimbar ljuskälla för ett nedddimrat ljus under middagen. Liknande lampa blir även kanon ovanför köksön, som ju också är en del av kökets arbetsytor, ett riktat ljus mot ytan i form av flera små lampor i rad, är något som både är snyggt och effektivt.

Förslag på fina lampor till köket:

Taklampa VITA Ribbon vit medium och mini - miljobild i blogginlägg 17 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa VITA Carmina rosa turkos gul - miljobild i blogginlägg 18 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt prisTaklampa VITA Alva vit - miljobild i blogginlägg 19 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt pris

Barnrummet
En lampa med fin form som både ger ett mjukt ljus och är rolig att titta på. Det finns massor av fina lampor som passar minst lika bra i barnrummet utan att se för barnsliga ut.

Vill man piffa till de hängande lamporna ytterligare, så har vi följande tips:

Häng dem på väggen i olika höjder genom att fästa dem i ett väggfäste.
Häng flera lampor i en klunga i olika höjder.

Matcha likadana lampor i samma serie i olika storlekar.
Välj rätt storlek. Låt taklampan bli en del i inredningen istället för att ta över rummet. Har du högt i tak och öppet till nock, det är då de största pendellamporna kommer till sin rätt.

Förslag på fina lampskärmar till barnrum:

Taklampa VITA Aluvia forest green mini - miljobild i blogginlägg 12 | SPOTiLED.SE - kvalitetsbelysning till ratt pris

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Trustpilot

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaSuomi